Yoga finns i oändligt många former och alla kan yoga. Det vanligaste uttrycket jag hör när jag pratar om yoga är att “jag är för stel för yoga” och det tror jag beror på att den bild som ofta projiceras kring yoga. Att det är en ung och väldigt flexibel kvinna som gör avancerade positioner, gärna i solnedgången. Yoga är så mycket mer. Visste du att du kan utföra hela program sittande på stol och att positionerna bara är en del av yogan. Det finns mycket mer att utforska, framförallt när det kommer till andning, meditation och mindfulness.

Hatha yogan är den form som är mest populär i västvärlden. Den är sprungen ur tantra och finns i oändligt många former. Kanske har du hört talas om; Ashtanga vinyasa yoga, Iyengar yoga, Power yoga, Global yoga och så vidare. Alla är former som har utvecklats under 1900 och 2000-talet från hatha yogan.

En del former av yoga är väldigt fysiskt utmanande. Exempelvis Bikram yoga som utförs i ett uppvärmt rum, medan andra former fokuserar mer på meditation och andningstekniker.  Du kan tänka dig alla stilar som ett smörgåsbord där du mixar och tar det du gillar eller så väljer du en form som passar dig och håller dig till det. Hur som, det är fritt val och ingen praktik är mer värd en någon annan.

Så pröva dig fram tills du hittar din form. Alla gillar inte gruppträning och då kan enskilda yoga klasser vara något för dig. PT- Yoga är ett jättebra komplement till din vanliga träning. Kanske har du en skada som du vill jobba med eller så vill du fokusera kring vissa positioner och få mer handledning kring det. Jag anpassar upplägget efter dina behov! Hör av dig.

karolina at happyfaceyoga.se